Ga naar content

Mastenbroek Vleeswaren


Leendert Oudshoorn (Mastenbroek Vleeswaren)

BK Market Trailers denk­t heel goed mee, tot in de kleinste details. Dat doen ze nog beter dan andere wagenbouwers, is mijn ervaring. Daardoor kun je er zeker van zijn dat de verkoopwagen helemaal voldoet aan jouw wensen, qua functionaliteit en uitstraling.”

Aldus Leendert Oudshoorn. Samen met zwager Gijs Mastenbroek runt hij Mastenbroek Vleeswaren. Ze namen het bedrijf in 2015 over van Gijs Mastenbroek sr. Die startte in de jaren ‘70 met de verkoop van vleeswaren op weekmarkten. De missie: topkwaliteit rookworst, worst en spek tegen betaalbare prijzen. De vleeswaren worden bereid in de eigen worstenmakerij in Epe. Het ouderwetse ambacht wordt hier gecombineerd met moderne precisietechniek, voor een constant en toch ambachtelijk product.
 

Brede verkoopwagen op maat

In 2008 kocht Mastenbroek Vleeswaren voor het eerst een verkoopwagen van BK Market Trailers. Een brede verkoopwagen, op maat gemaakt volgens specifieke wensen. Het zat niet mee, want anderhalf jaar later werd de wagen gestolen. “We besloten direct om bij BK Market Trailers een nieuwe wagen te laten bouwen. Daarbij voerden we gelijk nog wat verbeteringen door ten opzichte van de vorige wagen. Zoals een extra deur aan de achterzijde van de wagen. Bij nader inzien bleek die toch wel handig.”
 

Onze producten smaakvol uitgelicht

De verkoopwagen is uitgevoerd met een luxe luchtveersysteem. “Daardoor staat de wagen zo plat mogelijk op straat, zodat de klanten niet omhoog hoeven te kijken. De luchtvering rijdt ook heel prettig. De wagen heeft een gekoelde vitrine over de hele lengte. De vitrine heeft een vrijdragende constructie zonder steunen aan de kant van de werkruimte. Zo kunnen we de hele vitrineruimte goed benutten. De speciale productlampen lichten onze vleeswaren smaakvol uit. Presentatie is natuurlijk belangrijk. Daarom besteedden we ook veel aandacht aan het interieur met de zachtgele panelen.”
 

Nieuwe wagen in bestelling

Onlangs bestelde Mastenbroek Vleeswaren een nieuwe, extra wagen bij BK Market Trailers. “We hadden een aantal specifieke technische eisen, vooral met het oog op de beperkte standruimte op de weekmarkt in Amsterdam. De nieuwe wagen mag niet dieper zijn dan 4,25 meter, maar we willen ‘m wel hoger dan de huidige smalle verkoopwagen. Een uitdaging vanwege de grotere uitval van de klep. Gelukkig vond BK Market Trailers de oplossing. Het idee is ook om de wagen te voorzien van zonnepanelen en een accusysteem. Dat is volgens ons nieuw in de branche. BK Market Trailers denkt ook hierin graag mee.”